Kafr syntetický 20g

8 hodnocení
 

Kafr syntetický 20g - surovina pro výrobu kosmetiky.

 

Dostupnost Skladem
Běžná cena 29 Kč
Ušetříte 3 Kč (–10 %)
26 Kč
21,49 Kč bez DPH
   
Kód produktu 1330247307
Kategorie Aroma, parfémy a silice
 

Kafr syntetický je rozpustný v tucích - masti, vazelína, sádlo a oleje. Doporučené dávkování je  1 - 5%.

Kafr (1,7,7-trimethylbicyklo[2.2.1]heptan-2-on) je přírodní látka získávaná původně ze dřeva stromu kafrovníku (Cinnamomum camphora). Je obsažen také v bornejském stromu Dryobalanops aromatica, v silici bazalky, rozmarýny lékařské, šalvěje lékařské, v mrkvi atd. V současnosti se vyrábí i synteticky. Z chemického hlediska jde o monoterpen.

Má dráždivé účinky na kůži a sliznicích, čímž způsobuje jejich překrvení. Toho se využívá zejména při léčení. Kafr se rychle vstřebává do kůže a urychluje průběh zánětlivého procesu tím, že zrychluje absorpci zánětu. Kromě toho v místě aplikace vyvolává hřejivý pocit a působí jako mírné lokální antiseptikum a anestetikum. Kromě zánětů působí pozitivně na unavené svaly, pomáhá při revmatických potížích a své místo má také v inhalátorech.[1]

Hmotnost 0.025 kg
Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
V Avatar autora Rozpustnost 03.10.2015 08:56
Prosím o informaci, v čem kafr nejlépe rozpustit. Děkuji!
Odpovědět
Q Avatar autora Re: Rozpustnost 13.10.2015 15:54
V lihu...
J Avatar autora užití 14.01.2013 23:13
ohledně , zakoupil sem kafr s umyslem jej přidávat do mastí , ze skušeností s kafrovímy naplastmy vím že hřejí a prokrvují avšak při rozpuštění v oleji a aplikaci na kůži nereaguje ,tak bych se rád zeptal zdali má někdo skušnosti s touhle látkou a popřípadě mne opravil v postupech děkuji :)
Odpovědět
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.