Kód: 1629

HEDVÁBNÝ PROTEIN, tekuté hedvábí 100 g

9 hodnocení
225 Kč 299 Kč Sleva 25 % 185,95 Kč bez DPH
Skladem

HEDVÁBNÝ PROTEIN, tekuté hedvábí  100 g

Hedvábný protein nové generace (někdy označován jako tekuté hedvábí) pro kosmetické aplikace. Určeno především do hydratačních krémů, nehtových aplikací a do vlasové kosmetiky. Zvláště pro odbarvované a barvené vlasy, poškozené vlasy a pod. Obchodní označení molekulové velikosti 40.000

SUROVINA PRO VÝROBU KOSMETIKY

Kategorie: Domácí výroba
Záruka: 12 měsíců
Hmotnost: 0.13 kg

Surovina pro výrobu kosmetiky. V žádném případě se nejedná o kosmetický výrobek !!! 

Dávkování: Do hydratačních krémů přidáváme do vodné fáze výrobku 2-4% Do šamponů 1-2% a do vlasových masek 4-6%. (procenta hmotnosti konečného produktu!!!)

Hedvábný protein je vytvořen z fibroinu opatrnou, kontrolovanou hydrolýzou. Roztok polypeptidů s dlouhým řetězcem, peptidů a volných aminokyselin vykazuje široké spektrum molekulových hmotností a kombinuje zvlhčující vlastnosti hedvábných aminokyselin s filmotvornými vlastnostmi hydrolyzovaného hedvábného proteinu. Hedvábný protein 40 000 představuje víceúčelové kondicionační činidlo. Film tvořený hydrolyzovaným hedvábným proteinem na povrchu pokožky a vlasech není tak lepkavý jako film tvořený např. z kolagenu nebo keratinu. Film zadržuje vlhkost a zanechává pokožku a vlasy lesklé a hladké. Ochranný koloidní efekt běžný u všech proteinů pomáhá odvrátit vlivy okolního prostředí. Přítomnost volných aminokyselin v roztoku má výborné vlhkost zadržující vlastnosti, srovnatelné s takovými tradičními smáčedly jako je glycerin. Nízká molekulární hmotnost aminokyselin umožňuje pronikání do poškozených i nepoškozených vlasových vláken a tím doplňovat aminokyseliny do povrchové vrstvy. Použití hedvábného proteinu obsahující aminokyseliny zanechává vlasy v mnohem lepším stavu po trvalé ondulaci a po barvení či odbarvování vlasu.. Obecně v přípravcích pečujících o vlasy může zvýšit zadržení vlhkosti na povrchu vlasu a takto zlepšit jejich poddajnost a lesk. Pokud je obsažen v přípravcích pečujících o pleť, pomáhá zadržet vlhkost na povrchu pokožky a udělit jí pocit hebkosti.

Vlastnosti:

• antistatické účinky • filmotvorná látka • zvlhčující účinky • změkčující účinky • biologická přísada • kondicionační účinky na vlasy a pokožku

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Avatar autora upozornění 04.09.2017 18:03
Vzhledem k obsahu konzervantu Euxyl K 120 se tato surovina nesmí používat v kosmetice, která zůstává na pokožce (krémy, balzámy atd.) a smí být použit pouze v přípravcích, které se oplachují (šampon, kondicioner, mýdlo atd.)
Odpovědět