Kód: 1692

Paštika lahůdková - koření 100g

Neohodnoceno
35 Kč 49 Kč Ušetříte –29 % 28,93 Kč bez DPH
Skladem

Profesionální kořenicí směs - nedostižné kvality :-)

Složení: škrob , dextróza, antioxidant E 316, glukózový sirup, látky zvýrazňující chuť a vůni E 621, E 635, extrakt/y koření

Kategorie: Gril, uzení a jiné pochutiny
Hmotnost: 0.1 kg

Paštika jemná  cca 1kg

Jednoduchý recept níže a profesionální v záložce soubory na této stránce.

Do hrnce dáme 100g očištěných vepřových kůží a 350g vepřového masa (tučné ořezy nebo bůček) Podíl tuku tak 50 - 55%.  lehce osolíme a vaříme do měka.  Vykutrujeme (rozmixujeme) 350g syrových vepřových jater s 20g cibule do pudinkové konzistence. Uvařené a zchladlé naso a kůži rozemeleme na jemné šajbě a společně se 180g vývaru rovněž vykutrujeme. Do kutru přidáme  16g dusitanové soli a 6-9g paštikového koření. Obě směsi důkladně promícháme a přidáme dle chuti posekané mandle nebo brusinky namočené v koňaku, případně nakládaný pepř. Pokud budete dělat paštiku bez brusinek, tak se nebojte přidat panáka dobrého koňaku do díla.  Případně panáka šampaňského.

Důkladně promíchané dílo naplníme do malých zavařovaček a zavařujeme při 76 - 80°C zhruba 50 min. Poté opatrně zchladíme proudem vody a dáme do ledničky. Místo skleniček můžeme použít i palstové obaly k tomu určené.

Návod na hrubou najdete v záložce soubory. V jednom dokumentu jsou dva listy - jemná a hrubá.

Doufám že napíšete, jak se to povedlo :-)

Strejda Michal

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Avatar autora Proč nepíšte složení? 06.08.2015 14:01
Jsem zklamaný, že nepíšete co se v tom ukrývá. Neurotoxin (hned dva) glutaman sodný. Pochopitelně že můžete prodávat co chcete, ale je nutné uvest tam co to obsahuje, zvlast takové látky :(
Odpovědět