Sezamový olej rafinovaný

Kód: 4455/500 4455/120 4455/100 Zvolte variantu
Neohodnoceno
169 Kč 49 Kč 314 Kč od 49 Kč 150,89 Kč bez DPH 43,75 Kč bez DPH 280,36 Kč bez DPH od 43,75 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné Skladem Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Varianta

Sezamový olej rafinovaný je určený jak jako surovina do kosmetiky, vhodný na výrobu masážních olejů i jako potravinový doplněk a do salátů.

FOOD kvalita

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sezamový olej má bohaté regenerační účinky, je používán jak v kuchyni do salátů a k fritování, tak jako kosmetická surovina pro zvláčnění a hydrataci pokožky.

Rafinovaný olej - Surový olej obsahuje řadu nežádoucích látek, které se odstraňují v procesu rafinace. Rafinací však nazýváme obecně technologický postup, kterým se čistí vstupní surovina jakéhokoliv původu. Procesu rafinace se nejvíce vytýká vysoká teplota (nad 180 °C) při odstraňování nežádoucích pachových složek. Proces však probíhá ve vakua a k oxidaci oleje v podstatě nedochází. Rafinací se olej zbavuje zbytků mechanických nečistost, buněčných tkání, bílkovin a sacharidů, vody, doprovodných látek, př. stopy pesticidů, těžkých kovů, dalších kontaminantů, jenž přešly z životního prostředí, barevných látky (např. chlorofyl), které negativně ovlivňují chuťové vlastnosti oleje, zbytkových částí buněk semen, které obsahují lipolytické enzymy, jenž z tuku uvolňují volné mastné kyseliny a zhoršují jeho jakost.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: