Kód: 1319877666

Sladový výtažek potravinářský sušený 250 g

11 hodnocení
65 Kč 56,52 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné

Sladový výtažek potravinářský sušený nediastatický 250 g

Kategorie: Sladové výtažky
Hmotnost: 0.3 kg
Položka byla vyprodána…

          Využití sladových výtažků

Naše firma dodává na trh tyto základní druhy sladových výtažků :

1. Sladové výtažky potravinářské - kanditní (nediastatické)

                                                          - pekařské (diastatické)

2. Sladové výtažky průmyslové - textilní (silně diastatické)

 


Potravinářské sladové výtažky prodáváme ve formě sirupovité-tekuté.

Tekuté sladové výtažky jsou husté vazké tekutiny, medovité konzistence, sladké sladové chuti, typické sladové vůně, bez cizích pachů. Jsou vyrobeny z českého sladu plzeňského typu a pitné vody, zahuštěné v podtlakových odparkách.

Obsahují 76% sacharidů / jednoduché cukry /, z toho 56% maltozy a 9% glukozy, dále obsahují 6,2% bílkovin, 1,2% min.látek.

Diastatická mohutnost se pohybuje od 200-350 j Wk..U pekařských, diastatických výtažků se diastat. mohutnost  pohybuje v rozmezí 2500-4000 j.Wk.

Sladové výtažky jsou bohatým zdrojem vitamínu skupiny B a také minerál.prvků jako sodík, vápník, fosfor, chlor, železo.

Vzhledem ke svému složení , jsou sladové výtažky velmi dobrým dietetikem, vhodným doplňkem stravy dětí, dospívajících, těhotných žen, kojících matek, stejně jako diabetiků II. typu. Ve farmaceutických preparátech jsou slad.výtažky  chuťovou složkou posilujících směsí.Vzhledem ke svému obsahu zkvasitelného a snadno resorbovatelného cukru-maltozy, jsou základní surovinou k výrobě maltozových vín a jako výborné rozkvašovadlo u výroby jablečných a jiných ovocných vín.

Zvláštní kapitolu zaslouží jejich uplatnění v pekařství a cukrářství.

Typické sladové pečivo je pečivem určeným pro lidi s dietou a diabetiky. Jsou lehce stravitelné a mají schopnost zlepšování odolnosti organismu před metabolickými poruchami.

Enzymaticky neaktivní slad. výtažky (tekuté nebo sušené) zabezpečují přísun zkvasitelných cukrů a jednoduchých dusíkatých látek, které jsou nezbytné pro proces kynutí, čímž zlepšují fermentační procesy v těstě. Podporují kvasnou činnost droždí a tím vznik objemu pečiva. Zachovávají střídu i kůrku déle elastickou. Mají příznivý vliv na strukturu pečiva, zvyšují křehkost a zbarvení kůrky, zlepšují chuť pečiva, jeho povrchový vzhled a trvanlivost pečiva.

Sladové výtažky používáme do vodového, mléčného i tukového pečiva, například do žitných chlebů s medem, se sojou, se slunečnicí, do sladových výběrových chlebů, pšeničného pečiva, pšeničné trustové pečivo, ovesné a pšeničné dietetické chleby. 

Mnoho pekáren má také vlastní receptury využití sladových výtažků.

Sladové výtažky se používají jako přísady do trvanlivých cukrářských výrobků například : perníků, tyčinek, keksů, krekeru, sucharů, extrudovaných výrobků. Jsou používány při výrobě oplatků a bonbonů typu „toffi a karamel“, pomády typu „mléko-malt“, sušenek slepovaných a křehkých, náplní do čokoládových výrobků, müsli, ovomaltu apod.

V tekutém i suchém stavu jsou nezbytnou součástí při výrobě zlepšujících pekařských směsí.

Všechny  výrobky jsou přírodní, bez použití jakýchkoliv konzervačních látek, či stabilizátorů.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Avatar autora 27.11.2016 13:44
Dobrý den měla bych dotaz tak se tento výrobek používá? je to úplně stejné jako u sladěnky, která se dá používat jako plnohodnotný produkt místo cukru? Děkuji Alena
Odpovědět
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.