Kód: 1157/100

Vitamin C Kyselina askorbová

118 hodnocení

Vitamin C  Kyselina askorbová

SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY A KOSMETIKY

 

Zvolte variantu

Váha: 1 Kg
Skladem | 1157/1 K
490 Kč
404,96 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Skladem | 1157/5 K
2 290 Kč
1 892,56 Kč bez DPH
Váha: 100g
Skladem | 1157/100
59 Kč
48,76 Kč bez DPH

Omlouváme se, ale u této suroviny došlo ke skokovému navýšení ceny, které bohužel neumíme ovlivnit.

Surovina pro výrobu doplňků stravy a kosmetiky. V žádném případě se nejedná o kosmetický výrobek !!! 

Použití a účinky Vitamnu C:

 Nejznámější a nejvýznamnější vitamin - výtečný doplněk stravy. Použití na konzervaci, do uzenářských výrobků a pod. Kladný vliv, který se projevuje při dlouhodobém užívání na některé 

  • vážné srdeční choroby (je účinný v prevenci restenozy)
  • rakovina
  • diabetes
  • astma
  • šedý zákal

Vitamín C je nejznámějším vitamínem vůbec. Vitamín C si člověk nedokáže vyrobit sám a tím pádem musí být pravidelně doplňován. Přesný chemický název vitamínu C je kyselina askorbová. Vitamín C je důležitý pro svůj široký rozsah příznivých účinků.  Vitamín C je účinný antioxidant a tím pádem chrání organismus před chorobami srdce a onemocněním rakovinou.

Vitamín C je obsažen ve všech tělesných tkáních, pomáhá posilovat buněčné stěny a vlásečnice. Dohromady s vápníkem je činitelem při tvorbě a udržování kolagenu v těle. Kolagen je důležitou látkou v těle, drží pohromadě všechny buňky a dává pružnost a sílu jednotlivým tkáním. Kolagen tak chrání tělo před různými pohmožděninami, zlomeninami nebo před praskáním kapilárních cév. Dále udržuje dobrý stav vaziva a podporuje hojení.

 Doporučená denní dávka je podle hmotnosti člověka od 50mg do 200 mg denně. ( až 2g za deset dní) Lékaři pak můžou dávkovat i 1000 mg.

 

17 hodnocení
49 Kč
39 Kč
(–20 %)
(32,23 Kč bez DPH)

Vitamín E 5g čistý vodorozpustný pro kosmetiku i potravinové doplňky SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY A KOSMETIKY

Skladem 
Detail
Kód: 1326653149
3 hodnocení
49 Kč
(40,50 Kč bez DPH)

Vitamin E Acetát 10g rozpustný v tucích SUROVINA PRO VÝROBU KOSMETIKY

Skladem 
Detail
Kód: 1337712488
Akce
6 hodnocení
69 Kč
34 Kč
(–51 %)
(28,10 Kč bez DPH)

Taurin čistý 80g SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY

Skladem 
Detail
Kód: 1352139165
2 hodnocení
75 Kč
(61,98 Kč bez DPH)

Arginin 50g SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY

Skladem 
Detail
Kód: 1360305044
Kyselina citronová potravinářská E330
23 hodnocení
od 14 Kč
(–18 %)
(od 11,57 Kč bez DPH)

Kyselina citronová potravinářská

Skladem 
Kód: 1372331226

Výroba energetického nápoje

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Avatar autora Je to kyselina L-askorbová 02.04.2016 19:53
Je to kyselina L-askorbová a poznáte to podle CAS v bezpečnostním listu, který je v souborech. Je to čistá forma vit. C a je jediná vhodná do kosmetiky jako např. hyperpigmentovanou pleť bělící surovina. Teda strejdo Michale, ale mohl byste to napsat k produktu, protože najít to, to aby si vzal člověk dovolenou. :)
Odpovědět
Avatar autora vitamin C sérum 04.02.2016 21:15
Dobrý den, dá se použít i pro výrobu pleťového séra, případně můžete sem uvést návod, suroviny... Případně zda se dá míchat i s práškovou kyselinou hyaluronovou z vaší nabídky?
Odpovědět
Avatar autora 23.08.2015 17:02
Pokud se jedná o kyselinu L-askorbovou tak by to mělo být u výrobku napsané..Z toho dodáku co máte v pdf moudrej nikterak moudrej nejsem,a je divné že to tam nemáte...jak má pak člověk vědět co do sebe cpe!!!
Odpovědět
Avatar autora zlozenie 04.05.2015 21:20
O AKU PRIESTOROVU MUTACIU KYSELINY ASKORBOVEJ SA JEDNA ? KDE NAJDEM CERTIFIKAT KVALITY ?
Odpovědět
Avatar autora zlozenie 04.05.2015 21:49
V záložce soubory ke stažení...
Avatar autora VITAMÍN C - Slobodný vysielač 09.01.2015 17:15
https://www.youtube.com/watch?v=4_N7N26vDS8&feature=player_detailpage kniha o vitamínu C - c - volně zdarma na netu ve slovenštině rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf tam se doslechnete a dočtete, že potřebujete DENNĚ několik gramů !!!
Odpovědět
Avatar autora L nebo D kyselina-askorbova ? 18.07.2014 18:41
Vi nekdo zda je tento vyrobek L nebo D kyselina-askorbova?
Odpovědět
Avatar autora Chleba 12.06.2014 02:24
Přidává se do chlebového těsta pro lepší kynutí :-)
Odpovědět
Avatar autora o kterou kys. askorbovou jde? 25.09.2013 11:44
Dobrý den, o kterou prostorovou mutaci kys. askorbové jde? (L nebo R, popřípadě jaké je jejich zastoupení) Děkuji. wiki: Vitamín C (řidčeji kyselina askorbová) je ve vodě rozpustná živná látka (živina) a vitamín nezbytný k životu a udržení tělesného zdraví, v lidském těle plní vitamín C mnoho důležitých funkcí. Je citlivý na teplo a vysoce citlivý na oxidaci. Jeho přesný chemický název je kyselina L-askorbová neboli L-enantiomer (optický izomer, optický antipod) kyseliny askorbové
Odpovědět
Avatar autora Jak používat? 06.02.2013 06:38
Jaká jsou pravidla pro používání a skladování vitaminu C, aby zůstal "aktivní"? Nejsem chemik a všude se píše, že vitamin C se ničí oxidací, světlem, teplem. Jak mám používat tuto práškovou kyselinu askorbovou, aby v těle fungovala, jak má? Mohu ji dát do horké tekutiny? Mám ji skladovat v temnu? Když přidám do sirupu určité množství kyseliny askorbové, zůstane tam, nebo se nějak rozloží a "zmizí"? Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Avatar autora Re: Jak používat? 20.08.2014 18:48
Práškový vitamín C treba skladovať predovšetkým v tme a suchu. Izbová teplota postačuje. Chladnička je nevhodná kvôli vysokej vlhkosti. Dobre uzavretá nepriesvitná nádoba v suchej, odvetranej špajzi alebo pivnici (musí však byť naozaj suchá) je ideálny spôsob skladovania. Pre istotu môžete do prášku vložiť vysušovací sáčok so silica gelom (používa sa aj v rôznych fľaškových baleniach tabletiek na pohltenie zvyškovej vlhkosti). Bežne uvádzaná životnosť pri dobrom skladovaní je 2,5-3 roky, potom už viditeľne degraduje - začne postupne žltnúť, čo značí znižovanie podielu vitamínu C a rastúci podiel iných odpadových molekúl, napr, dehydroaskorbátu.
Avatar autora Re: Jak používat? 11.09.2013 16:12
Vitamin C chranit pred svetlom a teplom. Nikde som sa nedocital, aka je optimalna teplota skladovania, ale myslim, ze bezna izbova teplota bude plne dostacujuca - najma aby nekolisala - bola konstantna. Zial nikde sa mi dosial nepodarilo zistit, ako dlho je mozne ju skladovat bez vyraznych degradacii. Vitamin C sa udrzi v tele cca 3 az 6 hodin. Osobne si kazdy den rano do 3dcl flasky zmiesam cca 500-1000mg Vitaminu C s vodou a periodicky to pijem az kym nejdem spat. Takto mam aku taku istotu, ze davam telu pravidelny prisun. Mam flasku z priesvitneho plastu. takze po napiti ju davam do tmy. Pravidelna konzumacia Vitaminu C moze narusat zubnu sklovinu a doporucuje sa subezne uzivanie s Magneziom. Ak "Kutilov" Magnezium nepredava, mozno stoji za uvahu zaradit ho do portfolia. Pekny den.
Avatar autora Re: Re: Jak používat? 20.08.2014 18:39
@Twisted Truth: Pokiaľ si pitie pripravujete na jeden deň, tak myslím, že nemusíte ho zakaždým použitím odkladať do tmy. V rámci jedného dňa úbytok nebude až taký tragický ani v priesvitnej nádobe v bežnom izbovom prítmí. Nejaký úbytok samozrejme bude, ale pokiaľ to vyložene nepostavíte na priame slnečné svetlo, tak by som to odhadoval rádovo nanajvýš v jednotkách %.
Avatar autora Re: Re: Jak používat? 12.06.2014 02:28
POZOR na zánět zvukovodu, který může nadměrná konzumace céčka způsobit
Avatar autora Re: Re: Re: Jak používat? 23.01.2015 21:38
Zrovna jsem se vratil z potohovosti a mám těžký zánět sluchovodu obou uší,dle doktoru mě čeká dlouhé léčení. Začal jsem tento přípravek užívat a začlo mě bolet ucho po 5-ti dnech mám obě uši nateklé a neslyším. Užíval jsem to od oka možná několik g deně.... Takže buď to není žádná fáma ani hloupost nebo je to náhoda že jsem poprvé v životě dostal zánět do obou uší zrovna když jsem tohle začal užívat...
Avatar autora Re: Re: Re: Re: Jak používat? 20.05.2016 07:36
Tiez som mal podobnu skusenost s uzivania vit. C. Zvysena citlivost usi na zapal, Odhadujem ze nie je sposobene vitaminom C ako takym ale formou uzivania, t.j. zmiesanie s sodou bikarbonou sposobuje endotermicku reakciu - schladenie napoja + napoj je kysli, a pri prehltani kysle prostredie plus chlad maju negativny vplyv na ustnu dutinu a eustachovu trubicu. Cize treba bud pockat alebo si trosku napoj prihriat a nasledne vyplachnut usta sodou.
Avatar autora Re: Re: Re: Jak používat? 20.08.2014 18:36
To je zrejme nejaká nezmyselná fáma.
Avatar autora Re: Re: Re: Re: Jak používat? 28.08.2014 17:24
Ja by som to doslova oznacil za uplnu blbost. Kde na toto ludia chodia? :D
Avatar autora 16.12.2012 17:10
Taky by mně zajímala krajina původu a chemický vzorec. A ještě - jaká je kvalita? Potravinářská?
Odpovědět
Avatar autora Re: 16.12.2012 21:05
Země původu je Čína a na stránky přidávám analýzní certifikát k dané šarži. Dodavatel od kterého bereme, dodává tuto surovinu i do farmaceutického průmyslu v ČR. Kvalita je potravinářská. Strejda Michal PS: více snad na: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_askorbov%C3%A1
Avatar autora Re: Re: 13.01.2013 13:22
Super. Děkuji.
Avatar autora puvod 13.12.2012 19:35
jaka je krajina puvodu a jake je presne chemicke slozeni , dekuji
Odpovědět
Avatar autora Re: puvod 01.03.2016 13:21
je to z číny.. + obsahuje i některé odpadní látky (pb, hg atd..)