Surovina pro výrobu doplňků stravy a kosmetiky. V žádném případě se nejedná o kosmetický výrobek !!!
Vlastnosti vitaminu E:
Vitamín E je souhrnné pojmenování přírodních chemických látek (jinak též tokoferoly), derivátů 6-hydroxychromanu nebo tokolu. Patří mezi vitamíny rozpustné v tucích a v organismu slouží jako důležitý antioxidant, chrání buněčné membrány před poškozením volnými radikály.
Vitamín E v potravě
Je obsažen v oleji z pšeničných klíčků, másle, mléce, burských oříšcích, sóji, salátu a v mase savců. Potřeba vitamínu E se zvyšuje při zvýšeném příjmu nenasycených tuků nebo zvýšeném vystavení se kyslíku (kyslíkové stany apod.). Poruchy vstřebávání tuků ze střeva mohou vést k příznakům nedostatku tokoferolu, protože vitamín se vstřebává jen společně s tuky.
Vitamín E 5g čistý vodorozpustný pro kosmetiku i potravinové doplňky. Vitamín E snižuje citlivost pokožky a zvyšuje ochraný faktor před zářením UV. Zmírňuje tvorbu erytému v pokožce.
Odpovědět
Odpovědět