Bio Kefír na 1-5l mléka

8 hodnocení
Mlékárenské kultury na přípravu bio kefíru (pro domácí použití) 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Položka byla vyprodána…
Dostupnost Momentálně nedostupné
94 Kč –15 % 79 Kč 65,29 Kč bez DPH
Bio Kefír na 1-5l mléka
8 hodnocení
Bio Kefír na 1-5l mléka
94 Kč –15 %
1 -Poradenství
PROFESIONÁLNÍ
PORADENSTVÍ
2 - Kreativita
KVALITA
A KREATIVITA
3 - Nabídka
ROZMANITÁ
NABÍDKA
3,0 8 hodnocení

Obsah:

Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus, Bifidobacterium complex: B. bifidum, B. infantis, B. longum, B. breve, B. adolescentis.

Kmeny jsou použité  z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

 

Návod:

1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na  37 – 38°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně  se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 37 – 38°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 38°C. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je mleko hotový, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita bio kefiru závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků  zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko. Video návod na www.bulgaricus.cz.

Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: