Bulharský bifido jogurt na 1-5l mléka

9 hodnocení
 

Mlékárenské kultury pro přípravu pravého bulharského jogurtu + bifido kultury ( pro domácí použití ) . 1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka( z 1 sáčku vyrobíte až 50l jogurtů) Z hotového jogurtu zakvasíte až 10x, libovolné množství mléka.

Dostupnost Skladem
94 Kč
77,69 Kč bez DPH
   
Kód produktu 1554
Značka Bulgaricus
Kategorie Výroba tvarohu, jogurtů a sýrů
 

Obsah:

Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Laktobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum , Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium adolescentis, kmeny jsou použité  z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Balení:

1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.

Návod:

1 -5l mléka se uvaří,nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 38°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně  se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 38°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 38°C. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový jogurt, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte  část , kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka. Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě  je fermentace kratší o 2-3h. Kvalita jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků  zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko. Video návod na www.bulgaricus.cz.

Uchování:0-10°C,  není povoleno uchovávat otevřené sáčky.

Hmotnost 0.005 kg

video


Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
P Avatar autora 29.04.2014 17:23
Famozní,když ještě použijete mlíčko přímo od kravičky budete mlaskat jako mi doma :-)
Odpovědět