Jogurtová kultura řeckého typu na 1-5l

19 hodnocení
 
Jogurtová kultura řeckého typu na 1-5l mléka
Dostupnost Skladem
94 Kč
77,69 Kč bez DPH
   
Kód produktu 1594
Značka Bulgaricus
Kategorie Výroba tvarohu, jogurtů a sýrů
 

Obsah:

Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus delbrueckii sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp. Thermophilus. Kmeny jsou použité  z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Balení:

1 sáček  pro zpracování 1-5l mléka.

Návod:

1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na  42 – 45°C, potom přidáme 1sáček kultur a důkladně  se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 45°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 45°C. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový jogurt, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte  část,  kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka.Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě je fermentace kratší o 2-3h. Kvalita jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků  zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko. Video návod na www.bulgaricus.cz.

Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.

Hmotnost 0.04 kg

video


Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
DD Avatar autora Doba trvanlivosti 04.08.2016 12:58
Dobrý den. Pokud si takhle vyrobím jogurt, jak dlouho ho můžu v lednici skladovat? Děkuji za odpověď. Zatím jsem tady žádnou odpověď nezaregistrovala, tak mi bude snad odpovězeno.
Odpovědět
P Avatar autora 09.08.2014 12:47
dobrý den, nevíte kde se stala chyba? jogurty jsou jemné, dobré ale úplně vodové . Oddělila se mi voda od husté směsi. Nikdy se mi to nestalo ( s přidáním klasik jogurtu) a s touto směsí ano . Použila jsem na dvě dávky jogurtů, protože se mi zdálo , že jinak bych musela použít živou kulturu tak na špičku nože. Děkuji :-))
Odpovědět
D Avatar autora Re: taktéž mi tento nevyšel 11.08.2015 18:27
Dobrý den, mám stejný problém u tohoto jogurtu .Oddělila se mi pevná část jogurtu a tekutá. Mléko používám pořád stejné- z farmy a už jsem dělala jogurty z kultury- bulharský a z kupovaného, vždy byly konzistencí i chutí skvělé. Tento se prostě nedaří. Děkuji za radu. Denisa