Popis
Obsah:
Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. lactis biovar.diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus, kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Návod:
1 -5l mléka přivedeme k varu a necháme se 30minut odstát. Zchladíme na danou teplotu. Poté přidáme 1 sáček mléčných kultur a důkladně promícháme, až se mléčné kultury rozpustí. Mléko rozlejeme do čistých nádob a necháme kvasit při dané teplotě po určenou dobu, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový kefí. Bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového kefíru oddělíte část , kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka. Hotový kefír je husté konzistence. Před konzumací si odeberete určitou část a zředíte vodou nebo mlékem na konzistenci, která Vám vyhovuje na pití Kvalita kefíru závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko.
Ke kulturám se nepřidává sušené mléko ani zahuštovací přípravky. Výrobek je husté konzistence.
Uchování:0-10°C
Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.
Hmotnost | 0.005 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.