Kefír na 1-5l mléka

4 hodnocení
 

Mlékárenské kultury na přípravu kavkazského kefíru (pro domácí použití) 1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka (až 50l kefíru). Z hotového kefíru zakvasíte až 10x, libovolné množství mléka.

Dostupnost Skladem
94 Kč
77,69 Kč bez DPH
   
Kód produktu 1555
Značka Bulgaricus
Kategorie Výroba tvarohu, jogurtů a sýrů
Záruka 12 měsíců
 

Obsah:

Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. lactis biovar.diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus, kmeny jsou použité  z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

 

Návod:

1 -5l mléka přivedeme k varu a necháme se 30minut odstát. Zchladíme na danou teplotu. Poté přidáme 1 sáček mléčných kultur a důkladně  promícháme, až se mléčné kultury rozpustí. Mléko rozlejeme do čistých nádob a necháme  kvasit při dané teplotě po určenou dobu, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový kefí. Bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového kefíru oddělíte  část , kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka.  Hotový kefír je husté konzistence. Před konzumací si odeberete určitou část a zředíte vodou nebo mlékem na konzistenci, která Vám vyhovuje na pití Kvalita kefíru závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků  zkuste jiné mléko.

Ke kulturám se nepřidává sušené mléko ani zahuštovací přípravky. Výrobek je husté konzistence.

Uchování:0-10°C

Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.

Hmotnost 0.005 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: