Popis
Obsah:
Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Liofilizované mikroorganismy, Druhy: Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. lactis biovar. diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. Cremoris. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení:
1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod:
1 -5l smetany se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 24 -29°C, potom přidáme 1sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Smetana se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 29°C po dobu 14-16h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška). Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový , bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita produktu závisí na kvalitě smetany. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jinou smetanu. Video návod na www.bulgaricus.cz.
Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.
Hmotnost | 0.005 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.