Kód: 1168/121

Olej mandlový rafinovaný 100%

64 hodnocení

Mandlový olej pro potravinové doplňky, přímý konzum či pro kosmetické aplikace.

SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY A KOSMETIKY

Zvolte variantu

Balení: 120 ml
Skladem | 1168/121
39 Kč
33,91 Kč bez DPH
Balení: 1000 ml
Skladem | 1168/100
239 Kč
207,83 Kč bez DPH

Surovina pro výrobu doplňků stravy a kosmetiky. V žádném případě se nejedná o kosmetický výrobek !!! 

Mandlový olej

je sladký, mazlavý, těžký má nepatrně nasládlou vůni. Je světle žlutý. Obsahuje vitaminy A, E, minerály (draslík, vápník, hořčík, fosfor, síru, nikl) glyceridy (kyselina olejová – 80%, linolová – 15%, palmitová a myristová) sacharózu a asparagin.

Mandlový olej je dobrým masážním olejem zejména na natažené svaly a vazy, pomáhá na kožní spáleniny, otoky, ošetřuje hrubou, popraskanou a suchou kůži, ekzémy a akné. Olej sladkých mandlí se rovněž používá při masážích posilujících nervy. V kosmetice se přidává do dětských přípravků, zklidňujících opruzenou pokožku. 
Jako vlasové tonikum působí nejen na pokožku hlavy a lupy, ale je také výborný pro mozek (podle ajurvédy zlepšuje paměť, inteligenci a rychlé uvažování).

Mandlový olej se používá zejména ve studené kuchyni k přípravě salátu, dresingů a pro zjemňování jídel. 

Účinky mandlového oleje:

Mandlový olej je vhodný pro všechny typy pokožky zejména však 

  • pro suchou,
  • citlivou,
  • poškozenou slunečním zářením,
  • hrubou, popraskanou,
  • ekzematickou a aknózní.

Je to ten každopádně nejzásadnější základní olej. A to jak pro svoje vlastnosti, tak pro cenovou dostupnost. Nemá téměř žádné aroma, proto je velice vhodný pro míchání s éterickými oleji. Osvědčuje se jako vhodný základ pro přípravu regeneračních krémů, olejů a masážních preparátů, pro svou jemnost je vhodný i do dětské kosmetiky.

Mandlový olej je zdrojem vitamínů A, E, F a alfa-tokoferolu, což je přírodní antioxidant. V oleji jsou dále obsaženy nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselina olejová, a minerály - vápník, draslík a horčík.

Kdy Mandlový olej pomáhá:

  • je ideální k péči o citlivou pokožku miminek,
  • má regenerační účinky na popraskanou a suchou pokožku,
  • blahodárně působí na spálenou pokožku po opalování,
  • je vhodný k aromamasážím.

MANDLOVÝ OLEJ SLADKÝ RAFINOVANÝ

Světle žlutá olejovitá kapalina, bod tuhnutí cca. -18 °C, hustota při 20 °C - cca. 0,916 g/cm3, hlavní podíl kys. olejová cca. 75%, kys. palmitová cca. 13%, kys. linolová cca. 8%.

Chuťově asi nejlepší olej. Vhodný pro potravinové doplňky, zvláště pak pro aplikace s koenzymem Q10.

Použití v kosmetice:
Pokožkou je dobře vstřebáván, vhodný pro suchou a citlivou pleť a dětskou kosmetiku. Kyselina olejová propůjčuje pleti měkký, hebký pocit.  Je hlavní součástí krémů, a masážních olejů.


Vyzkoušejte 2000 let starý recept na pleťový krém a pochopíte, proč se stále používá

Moderní pleťové krémy a tělová mléka obsahují velké množství škodlivých chemikálií, které se po jejich aplikaci absorbují do pokožky.
Není však vůbec nutné, aby naše tělo s těmito látkami přišlo do styku.
Vraťme se proto o pár tisíciletí zpět v čase, do antického Řecka před 2000 lety, kde starověký lékař vypracoval recept chladivého a uklidňujícího krému na pleť.
Vyrobit jej je extrémně lehké a obsahuje jen přírodní ingredience. Dá se použít například k odstraňování make-upu.

Také se ukázalo, že snižuje množství vrásek a další projevy stárnutí. Jste připraveni ho vyzkoušet? Pojďme tedy na to.

----------------------------------------------------------------------
Budete potřebovat následující ingredience:

1 polévkovou lžíci medu (nejlépe tepelně neupravovaného, nefiltrovaného)

8 polévkových lžic nastrouhaného včelího vosku
http://www.kutilov.cz/vosky/vceli-vosk-surovy/

200 ml mandlového oleje
http://www.kutilov.cz/domaci_vyroba_kosmetiky/olej-mandlovy-100--120-ml/

Přibližně půl sklenice (1 dcl) vody z růžových lupenů (dá se koupit v obchodech se zdravou výživou,
případně si ji můžete vyrobit tak, že růžové lupeny zalijete vroucí vodou a necháte louhovat,
dokud voda nevychladne, potom vodu scedíte)
http://www.kutilov.cz/susene-byliny/ruze-susena-poupata-kvetu-50g/


Pokud se vám nelíbí vůně růží, můžete pro aroma použít i odvar z jiných vonných bylinek


2 malé, vyčištěné a sterilizované skleněné kelímky nebo dózičky s víčky.
http://www.kutilov.cz/kosmeticke-dozy/

Pro sterilizaci můžeme použít líh, kterým nádobky a víčka vytřeme, nebo použít konzervant
do kontaktní kosmetiky. Dávkování 8-10 promile, nejvíce 1%!.
http://www.kutilov.cz/konzervanty/euxyl--konzervant-bez-parabenu--50-ml/

--------------------------------------------------------------------------

Postup přípravy:

1. V malé pánvi na mírném ohni rozpusťte včelí vosk a med v mandlovém oleji. Když se vše rozpustí, odeberte pánev z ohně a nechte mírně vychladnout.

2. Směs následně přemístěte do malého džbánku, misky nebo jiné nádobky a pomalu, za stálého míchání, do ní přilévejte vodu z růžových lupenů.

3. Když je krém zcela saturovaný růžovou vodou, přestane víc vodu absorbovat. V tomto bodě již s přiléváním vody přestaňte, / přidejte případně konzervant / a nechte krém dále vychladnout.

4. Nalijte směs do připravených kelímků a nechte úplně vychladnout ještě předtím, než je uzavřete víčky. Jak bude krém chladnout, postupně se jeho barva zesvětlí.

Koenzym Q10 čistý
46 hodnocení
od 39 Kč
(od 32,23 Kč bez DPH)

Koenzym Q10 čistý SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY A KOSMETIKY

Skladem 
Kód: 1131/8 K
18 hodnocení
49 Kč
39 Kč
(–20 %)
(32,23 Kč bez DPH)

Vitamín E 5g čistý vodorozpustný pro kosmetiku i potravinové doplňky SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY A KOSMETIKY

Skladem 
Detail
Kód: 1326653149
Olej z máku modrého LZS 120ml
11 hodnocení
139 Kč
(120,87 Kč bez DPH)

Olej z máku modrého lisovaného za studena 120ml SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY A KOSMETIKY

Momentálně nedostupné 
Kód: 1319356048
Olej avokádový 120 ml
13 hodnocení
49 Kč
45 Kč
(–8 %)
(39,13 Kč bez DPH)

Avokádový olej 120 ml ZSL s následnou rafinací nejen pro kosmetické aplikace SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY A KOSMETIKY

Skladem 
Detail
Kód: 1327171641
Olej z meruňkových jader 120 ml
1 hodnocení
79 Kč
75 Kč
(–5 %)
(65,22 Kč bez DPH)

Olej z meruňkových jader ZSL s následnou rafinací 120 ml SUROVINA PRO VÝROBU KOSMETIKY

Skladem 
Detail
Kód: 1327171891

Výroba masážního oleje

Výroba masážního oleje II.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Avatar autora Mandlový olej 16.06.2016 15:17
Tento mandlový olej je skvělý do mýdla. Podle pdf příloh lze složení olejů prostudovat a posoudit rozdíly. Každý produkt to u sebe má. Mandlový masážní není 100% mandlový, ve specifikaci se vše uvádí.
Odpovědět
Avatar autora Mandlový olej 16.06.2016 15:17
Tento mandlový olej je skvělý do mýdla. Podle pdf příloh lze složení olejů prostudovat a posoudit rozdíly. Každý produkt to u sebe má. Mandlový masážní není 100% mandlový, ve specifikaci se vše uvádí.
Odpovědět
Avatar autora 29.08.2014 19:39
Pouzivame ho na mazani mimina uz od novorozence a je to parada, zadna alergie, zadna vyrazka, promasteni akorat, rychle se vpije. A pro sebe namixovany s cukrem/soli jako peeling do sprchy, pak uz netreba se mazat a pocit heboucky:) takze vsestranne vyuziti, doporucuji:)
Odpovědět
Avatar autora dva stejné oleje? 16.07.2014 17:15
Jaký je, prosím, rozdíl mezi tímto olejem (který od vás kupuji) a levnější variantou zvanou masážní? Obojí má obsahovat 100% mandlový olej a obojí není lisované za studena. Děkuji za objasnění.
Odpovědět
Avatar autora Tekuté slunce 10.11.2013 09:53
Melete tady nesmysly, doporučuji přečíst si knihu Tekuté Slunce od světoznámého autora Jana Kusmirka. Mandlový olej lisovaný za studena opravdu voní (přinejmenším mírně). Pokud mandlový lisovaný za studena nevoní alespoň mírně, tak si můžete být jisti, že už nejde o pravý za studena lisovaný roslinný olej a že už je nějak "filtrovaný". I jiné za studena lisované oleje mají vždy nějaký odér (kromě vyjímek jako je jojobový, mokřadkový a pod.)
Odpovědět
Avatar autora 19.03.2013 20:02
Co si budeme povídat, manlovou vůni nemají ani skutečné čerstvé mandle ani olej z nich. Mandlový olej jsem měla různých značek, ale ty čisté 100%, bio a nevím co ještě, nevoněly nikdy. Sice je to pěkná vůně, ale asi patří spíš původně k hořkým mandlím, které jsou jedovaté, ne? Asi ten kyanovodík, řekla bych :)
Odpovědět
Avatar autora Milá Pavlo! 09.02.2013 23:06
Přírodní oleje jsou velkým dobrodiním přírody, která nám je poskytuje. Já mám také rád mandlovou vůni, ale věz, že tato vůně může být stejně tak vůní mandlí, čili v peckách obsaženého amygdalinu, jakož i vůní zcela anorganického kyanovodíku. Mandlový olej chápu jako vznešené pohlazení přírody a nehledám v něm další analogie, např. zrovna tu mandlovou vůni. Není? Není. To hodnotu mandlového oleje přeci nesnižuje. Stačí ochutnat..., vychutnat..., procítit... Mám rád mandlový olej. Přinejmenším na masáže, a jako přídavek do mastí a krémů jde o olej velmi univerzální a vznešený. Nebraň se mu a nechtěj po něm nemožné.
Odpovědět
Avatar autora vůně 30.05.2012 17:39
Mandlový olej koupila jsem si ho poprvé nyní , chybí mě vůně mandlová . To mě dost mrzí .Počítala jsem stím .
Odpovědět
Avatar autora popisu u výrobku bych nevěřil 20.09.2017 18:33
většina vitamínů se zničí už při vaření , přežívá jich opravdu jen pár , minerály toho snesou trošku více. Takže celkem moc nechápu popis u výrobku. Ten by mohl platit pouze u nerafinovaného za studena lisovaného, tedy panenského mandlového oleje. Mám pocit, že při rafinaci jsou teploty až okolo 280 st. Celsia. Určitě to bude lepší než většina krému a olejů včetně dětských jejichž základem je parafin a tedy ropa. Závěrem neuškodí , ale ani nic dobrého tělu nedodá
Avatar autora Re: vůně 27.02.2013 09:13
U rafinovaného oleje vůně mandlí vždycky chybí. Kupte si raději za studena lisovaný :-) bude vonět, je bohatší na vitaminy a nenasycené mastné kyseli díky tomu, že se získává šetrně (lisuje se při teplotách do 40 stupňů). je ale samozřejmě dražší.