Aktuality

28.9.2017

 

Svatováclavský dárek v hodnotě 121,- Kč !!!

Od čtvrtka 28.9.  do neděle 1.10. 2017  při objednávce zboží nad 500,- Kč od nás dostanete dárek v hodnotě 121,- Kč. ( Kyselina hyaluronová - Čisté 1% serum 30 ml )

Hezké svátky přejí Kutiláci.

 

POZOR - UPOZORNĚNÍ

dne 28.9 a 29.9.2017 budou odběrné místo Praha 5 a osobní odběr KUTILOV zavřeny.

Děkujeme a přejeme hezký slunečný víkend.

 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Naše elektronicky zasílané daňové doklady neobsahují originální podpis a razítko, nicméně splňují veškeré zákonem definované náležitosti – a to jak obsahové podle zákona č. 235/2004 Sb. § 28, o dani z přidané hodnoty, tak formální podle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví. Tištěné vyúčtování přikládáme k zásilce pouze na písemné vyžádání.

V odběrných místech si můžete vyzvednout zboží již za poplatek již od 1,- Kč !!!  Více v pravém sloupci - informace pro Vás - poštovné a doprava.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

TYP  PRO PODZIMNÍ VAŘENÍ :

 

Šunka výběrová – Kutilovská

Přátelé, kamarádi. Rozhodli jsme se s Vámi podělit o náš vnitropodnikový recept na výběrovou šunku. Následující recept Vám napíšeme, jak říká „velký šéf Zdeněk Polreich“ vysvětlíme Vám to jako dvouletému dítěti.

Budete potřebovat 1 kg kýty, mlýnek na maso, stroužek česneku , velký hrnec.

1. Kýtu zbavíme všech tučných částí a svalových blanek

2. 700g kýty nakrájíme na kostičky 3x3 cm.

3. 100g kýty semeleme na šajbě 3-4 mm

4. Zbytek masa dáváme postupně psovi, stejně se od Vás nehne

Dále si připravíme nálev:

163g studené vody, přidáme 20g našeho koření „šunka 40 speciál“, dále 17g řeznické soli a prolisujeme ½ stroužku česneku. (jen tak ovonět, kdo nemusí česnek, vynechá ho). Já ještě přidám z mlýnku lehce pepře. Celý nálev pořádně rozmícháme. Já používám metlu a potom el. mixér. Po rozmíchání dáme chladit do lednice, tak asi na hodinu. Občas promícháme metlou.

Závěrečné lopocení pomocí rukou:

Vychlazené maso dáme do misky a za postupného přilévání nálevu hněteme a mačkáme maso asi tak 30 minut než se vsákne lák a vymíchá nějaká ta bílkovina, která to potom drží pohromadě.

Pomocí robotu na těsto:

Po důkladném vychlazení masa a nálevu dáme do hnětací misky veškeré maso a trochu nálevu. Pomocí hnětacího háku hněteme na nejnižší otáčky a postupně přiléváme lák. Po 10-15 minutách máme hotovo. (lák se vmasíruje do masa)

Plnění střívka:

Střívko dáme do vlažné vody přibližně na jednu hodinu nabobtnat. Poté naplníme masovým těstem a od spodu směrem nahoru vymačkáme veškerý vzduch ze střívka. Poté pevným provázkem zavážeme. Už teď to připomíná šunku. Dáme do lednice na den, případně na dva uzrát.

Vaření šunky:

Druhý den vyndáme z lednice. Střívko se v lednici trochu našponuje a utáhne. Zvolíme hrnec, do kterého se vejde. Já dělám velké šunky a tak používám hranatou gastronádobu. Na kilovou šunku stačí větší hrnec. Dobré je dát na dno nějakou mřížku, třeba na zavařovačky. Je to jen proto, aby se šunka nedotýkala dna a byla jen ve vodě. Pokud nemáte, dejte na dno třeba příbory. Vodu ohřejte na 65 °C a ztlumte ohřev. Vložte studenou šunku a voda se během chvilky ochladí na 55 °C. Tuto teplutu udržujte asi 40 min. Dalších 40 minut zvyšte teplotu na 65 °C a posledních 40 min 78-80 °C.

Poslední co uděláte, je rychlé zchlazení na 20 °C pomocí studené vody. Poté dáme do ledníčky a druhý den je k snídaní luxusní šunka. Trvanlivost načatého díla v lednici je přibližně 6 – 8 dní, nenačatého i 14 dní.

Složení:

80% masa

1,7% sůl dusitanová (obsah dusitanu 0,5%)

2% koření

16,3% voda

Za Kutiláky strejda Michal