Tea tree
Tea Tree je 100% přírodní esenciální olej získávaný z australského čajovníku (Melaleuca alternifolia). Má charakteristickou svěží kafrovitou vůni a je oblíbený zejména při péči o problematickou pleť, aromaterapii a výrobě domácí kosmetiky. Vhodný do šamponů, mýdel, koupelí i difuzérů.



Esenciální olej pro kosmetiku i aromaterapii
Tea Tree olej se získává parovodní destilací listů australského čajovníku Melaleuca alternifolia. Patří mezi nejznámější a nejpoužívanější esenciální oleje na světě díky širokým možnostem využití v kosmetice, aromaterapii i domácnosti.
Tea Tree se často používá do pleťových sér, kosmetiky pro mastnou pleť, šamponů, mýdel, koupelových směsí, deodorantů, nebo masážních olejů. Často se kombinuje s jojobovým, kokosovým nebo mandlovým olejem. Jeho svěží vůně pomáhá navodit pocit čistoty a osvěžení. Používá se vždy zředěný v nosném oleji nebo kosmetické receptuře.
Použití nejen v domácí kosmetice
Je velmi populární zejména v kosmetice pro mastnou a problematickou pleť. Má výrazné svěží kafrové aroma typické pro čajovník australský. Při výrobě mýdel se výborně kombinuje s levandulí, mátou nebo eukalyptem, je tak ideální pro výrobu domácích antibakteriálních mýdel a šamponů.
Antiseptický olej specifické kafrové vůně je pro své jedinečné vlastnosti velmi oblíbený a přidává se do olejové fáze výrobku. Esenciální olej nepoužívejte neředěný přímo na pokožku. Není určen k vnitřnímu užití. Doporučuje se ředit v nosném oleji nebo přidávat do kosmetických receptur.
Hodnocení produktu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
