Olivový olej rafinovaný EP 9,0

5 hodnocení

Olej se získává se z oliv výhradně lisováním nikoliv extrakcí (při jeho výrobě nejsou použity žádné rozpouštědla), obsahuje více biologicky aktivních látek.

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
49 Kč 165 Kč 289 Kč od 49 Kč 43,75 Kč bez DPH 147,32 Kč bez DPH 258,04 Kč bez DPH od 43,75 Kč bez DPH
Olivový olej rafinovaný EP 9,0
5 hodnocení
1 -Poradenství
PROFESIONÁLNÍ
PORADENSTVÍ
2 - Kreativita
KVALITA
A KREATIVITA
3 - Nabídka
ROZMANITÁ
NABÍDKA
3,8 5 hodnocení

Jedná se  o olej získávaný mechanickým lisováním následně rafinovaný. Rafinovaný olej - Surový olej obsahuje řadu nežádoucích látek, které se odstraňují v procesu rafinace. Rafinací však nazýváme obecně technologický postup, kterým se čistí vstupní surovina jakéhokoliv původu. Procesu rafinace se nejvíce vytýká vysoká teplota (nad 180 °C) při odstraňování nežádoucích pachových složek. Proces však probíhá ve vakua a k oxidaci oleje v podstatě nedochází. Rafinací se olej zbavuje zbytků mechanických nečistost, buněčných tkání, bílkovin a sacharidů, vody, doprovodných látek, př. stopy pesticidů, těžkých kovů, dalších kontaminantů, jenž přešly z životního prostředí, barevných látky (např. chlorofyl), které negativně ovlivňují chuťové vlastnosti oleje, zbytkových částí buněk semen, které obsahují lipolytické enzymy, jenž z tuku uvolňují volné mastné kyseliny a zhoršují jeho jakost. 

Charakteristika kvalit olejů: 

Olivový olej extra Virgin – „samotok“ – pouze minimální lisovací síla nebo nejlépe vůbec žádná kromě gravitace

Olivový olej Virgin – olej lisovaný za studena

Olivový olej raf. EP – olej získávaný mechanickým lisováním následně rafinovaný

Olivový olej POMACE – olej získávaný extrakcí s využitím rozpouštědel z výlisků oliv po získání výše uvedených kvalit olivového oleje

Nevyplňujte toto pole:
18.01.2019 07:37
Zatím nejchutnější olivový olej v Čechách. Fakt super výběr. Možná by pro zákazníka bylo příjemné vědět, odkud je, jeho původ. Zaslouží si to. :)
Odpovědět