Phenoxyethanol 70 ml

Neohodnoceno Podrobnosti hodnocení

Phenoxyethanol je aromatická organická sloučenina, konkrétně glykolether, který se používá hlavně jako konzervační látka v kosmetice, farmaceutických přípravcích a parfumerii. Jedná se o bezbarvou olejovitou kapalinu s mírnou rozpustností ve vodě. Chrání kosmetické produkty před mikroorganismy, prodlužuje jejich trvanlivost a pomáhá stabilizovat receptury. Vhodný pro krémy, šampony, sprchové gely, pleťovou i vlasovou kosmetiku.

Dostupnost Skladem
Kód: 9027
79 Kč 65,29 Kč bez DPH
Phenoxyethanol 70 ml
Neohodnoceno Podrobnosti hodnocení
3 - Nabídka
ROZMANITÁ
NABÍDKA
2 - Kreativita
KVALITA
A KREATIVITA
1 -Poradenství
PROFESIONÁLNÍ
PORADENSTVÍ

Účinný konzervant pro domácí kosmetiku 
Phenoxyethanol je široce používaná konzervační látka určená pro kosmetické přípravky obsahující vodu. Má antimikrobiální účinky, zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, a proto se často přidává do pleťových krémů, opalovacích přípravků, make-upu, vlasové i tělové kosmetiky. Používá se také jako fixativ vůní, který zpomaluje odpařování parfémových složek, a jako rozpouštědlo v různých průmyslových aplikacích.

Phenoxyethanol je oblíbený mezi výrobci domácí kosmetiky díky jednoduchému použití, vysoké účinnosti, dobré kompatibilitě s kosmetickými surovinami a stabilitě v širokém rozsahu pH. Používá se při výrobě pleťových krémů, tělových mlék, šamponů, sprchových gelů, tekutých mýdel, sér a emulzí u vlasové kosmetiky. Vhodný také pro DIY kosmetiku.

vhodný pro domácí i profesionální výrobu 
Používá se samostatně nebo v kombinaci s dalšími konzervačními systémy. Má antimikrobiální účinky, zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, a proto se často přidává do pleťových krémů, opalovacích přípravků, make-upu, vlasové i tělové kosmetiky. Používá se také jako fixativ vůní, který zpomaluje odpařování parfémových složek, a jako rozpouštědlo v různých průmyslových aplikacích.

Phenoxyethanol je považován za méně toxickou alternativu k některým jiným konzervantům a stabilizátorům pH. Nicméně může být potenciálním alergenem a u citlivých osob, zejména u kojenců, malých dětí a kojících matek, může vyvolat alergické reakce, jako jsou vyrážky nebo podráždění očí. V kosmetice je jeho maximální povolená koncentrace obvykle 1%. Phenoxyethanol je široce používaný konzervant a stabilizátor s antibakteriálními vlastnostmi, i když není rostlinného původu, v malých dávkách je efektivní, stabilní a dobře tolerovaný i citlivou pokožkou.

H302  Zdraví škodlivý při požití
H319  Způsobuje vážné podráždění očí
P264  Po manipulaci důkladně omyjte ruce.
P270  Nejezte, nepijte a nekuřte při používání tohoto výrobku.
P280  Používejte ochranné brýle / obličejový štít.
P301+P312  PŘI POŽITÍ: Necítíte‑li se dobře, volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO / lékaře.
P330  Vypláchněte ústa.
P337 + P313  Přetrvává‑li podráždění očí: Vyhledejte lékařskou pomoc / ošetření.
P501  Odstraňte obsah/obal v souladu se zákonem.

Hodnocení produktu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Podobné produkty

bioscontrol synergy phe euxyl konzervant
od 32,23 Kč bez DPH
od 39 Kč
+ další
Kód: 1487/50
bioscontrol synergy bas cosgard 50 ml
45,45 Kč bez DPH
55 Kč
Kód: 8012
lih na lihovou kosmetiku 1000 ml
od 40,50 Kč bez DPH
od 49 Kč
+ další
Kód: 1361/120
hedvabny protein 40 000 tekute hedvabi
od 65,29 Kč bez DPH
od 79 Kč
+ další
Kód: 1629/30
isopropanol ipa isopropylalkohol
od 32,23 Kč bez DPH
od 39 Kč
+ další
Kód: 5538/120
mithon 50g
MITHON 50g
Skladem
32,23 Kč bez DPH
39 Kč
Kód: 1686