Konzervanty

Konzervanty v kosmetice jsou látky, které brání růstu škodlivých mikroorganismů (bakterií, plísní a kvasinek). Jejich hlavním účelem je zajistit mikrobiální stabilitu a prodloužit trvanlivost produktu, což je klíčové zejména u přípravků obsahujících vodu, kde se mikroorganismům daří nejlépe.

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Řazení produktů

Výpis produktů

1 roztok kh 902
od 23,97 Kč bez DPH
od 29 Kč
+ další
1579/120
bioscontrol synergy phe euxyl konzervant
od 32,23 Kč bez DPH
od 39 Kč
+ další
1487/50
bioscontrol synergy bas cosgard 50 ml
45,45 Kč bez DPH
55 Kč
8012
mithon 50g
MITHON 50g
Skladem
32,23 Kč bez DPH
39 Kč
1686
phenoxyethanol 70 ml
65,29 Kč bez DPH
79 Kč
9027
aminat g 20g
65,29 Kč bez DPH
79 Kč
1352139857

Ovládací prvky výpisu

6 položek celkem
Konzervanty jsou v kosmetice nezbytné pro ochranu produktů před bakteriemi, plísněmi a kvasinkami.
 
Phenoxyethanol
 
Tento konzervant je v současnosti jedním z nejrozšířenějších nástupců parabenů.
  • Charakteristika: Širokospektrální syntetický konzervant.
  • Vlastnosti: Považuje se za stabilní a účinný i v nízkých koncentracích.
  • Bezpečnost: V EU je povolen v maximální koncentraci 1 %. Často se kombinuje s dalšími látkami (např. ethylhexylglycerinem) pro zvýšení účinnosti. 
BIOSCONTROL (Synergy BAS / Cosgard)
 
Často prodávaný pod obchodním názvem Cosgard. 
  • Složení: Směs látek Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid a Aqua.
  • Využití: Velmi oblíbený v domácí výrobě kosmetiky a v BIO kosmetice, protože je certifikován asociacemi jako ECOCERT či COSMOS.
  • Vlastnosti: Tekutá forma usnadňuje dávkování; chrání produkt před širokou škálou mikroorganismů. 
MITHON
 
Silný konzervant s velmi nízkým doporučeným dávkováním. 
  • Složení: Obsahuje směs isothiazolinonů (tzv. MIT/CMIT) a Benzyl Alcohol.
  • Vlastnosti: Má extrémně vysokou účinnost – obvykle stačí dávkování pouze 1 promile (tj. 1 g na 1000 g výrobku).
  • Upozornění: Isothiazolinony jsou u citlivých osob známé jako potenciální alergeny, proto se někteří výrobci přírodní kosmetiky těmto látkám vyhýbají. 
Aminat G
 
Moderní, tzv. "zelený" konzervant.
  • Složení: Aktivní složkou je Ethyl Lauroyl Arginate HCl (LAE®) v glycerinu.
  • Vlastnosti: Má vynikající antimikrobiální účinnost při nízké toxicitě.
  • Využití: Vhodný pro pleťovou i vlasovou kosmetiku, kůži a vlasy navíc zanechává jemné díky své kationtové povaze. Doporučené dávkování se pohybuje mezi 0,25 % až 1 %.
3 - Nabídka
ROZMANITÁ
NABÍDKA
2 - Kreativita
KVALITA
A KREATIVITA
1 -Poradenství
PROFESIONÁLNÍ
PORADENSTVÍ