Surovina pro výrobu kosmetiky.
Vlastnosti bambuckého másla:
Bambucké máslo pomáhá:
- Dokonale hydratuje a regeneruje velmi suchou a namáhanou pokožku se sklonem k popraskání (strie).
- Zklidňuje a regeneruje pokožku postiženou ekzémy a lupénkou.
- Chrání před nepříznivými vnějšími vlivy prostředí (mráz, vítr, slunce) a zároveň zvyšuje odolnost kůže vůči infekcím a chorobám
- Má protizánětlivé účinky, urychluje a usnadňuje hojení popálenin a drobných ran a oděrek.
- Je vhodné k regeneraci pleti obličeje i celého těla, celkově zjemňuje a zvláčňuje.
Vhodné pro ty toto pleti a pokožky:
- alergické
- ctlivé
- normální
- suché
- anti age
SKLADOVÁNÍ
Bambucké máslo skladujte mimo dosah slunečního záření a v chladu. Nenechávejte ho u okna, blízko sporáku či topení. Neskladujte ho v koupelně, za oknem, u topení - výkyvy teplot a sluneční paprsky jeho trvanlivost (a i jeho úžasné účinky) zásadně zkrátí. A kde ho tedy skladovat? Ve skříňce - pokojové teplotě, ale skryté před slunečními paprsky, v lednici, v mrazáku.
Bambucké máslo s koenzymem Q10
Bambucké máslo s konopím
Výpis diskuzí
Dobrý den, odpovíte zdali je rafinované?
dekuji
Dobrý den,
také bych se chtěla zeptat na rafinaci. Koupila jsem u Vás několik olejů (bambucké máslo, mandlový olej, kakaové máslo) a až doma jsem zjistila, že jsou všechny bez vůně, tudíž vyčištěné, rafinované. Asi mě to mohlo napadnout, když jsou tak levné a není u nich napsané, že jsou panenské :-) Ale mohli byste u nich mít zmínku, že jsou rafinované...
Zajímalo by mě, jak moc jsou rafinované. Dočetla jsem se, že existuje mnoho druhů a stupňů rafinace - mají tyto oleje po rafinaci ještě nějaké své úžasné schopnosti, nebo už je to jenom "mazadlo"?
Předem děkuji za odpověď (mlčení je taky odpověď...).
S pozdravem a přáním krásného dne
Mirka
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na stupeň rafinace Vámi prodávaného Bambuckého másla. Někde jsem se dočetl, že čím je toto máslo "bělejší" tím je více vyčištěné a zbavené vitamínů a minerálů. Naopak když je žluté až do hněda, tak je "nerafinované". Údajně existuje 5 stupňů rafinace, kdy úroveň 1 je bez rafinace. Předem dík za odpověď, Petr
Prosím, jaké konzistence je máslo v lahvičkách (120ml)? Jsem zvyklá, že je vždy v kelímku tuhé.
Děkuji,
Veronika
Dobrý den, opravu je toto bambucke maslo rafinovane? ztrati tim zbytecne sve ucinne latky..?
Dobrý den, prosím Vás, je toto bambucké máslo rafinované nebo ne?
Je vynikající na tlapky psa!
Je možné používat máslo bez receptury tak jak mi přijde? Např. na mazání pokožky celého těla?
Vyzkoušejte tento velmi jednoduchý recept (já ho dělám pravidelně)
Zahřejte ve vodní lázni nejlépe v kovové misce 3 díly bambuckého másla, hned,jak se rozpustí, vyndejte z teplé lázne a za stálého šlehání (metlou) přidejte 2 díly libovolně zvoleného rostlinného oleje (výborný je jojobový, mandlový, sojový,konopný apod., nebo podle druhu pleti). Po zašlehání oleje můžete ještě zakápnout pár kapkami zvoleného esenciál.oleje pokud chcete (pak má krém i aromaterapeutický účinek 1 kapka na 10g výrobku) a poté vložte na minutu do mrazničky. Vyndejte z mrazničky a šlehejte asi minutu elektr.šlehačem, pak opět na minutu do lednice a zase vyšlehat ....... tak dlouho,až získáte Vámi požadovanou krémovitou nadýchanou hmotu (mě stačí vždy tak 2x do lednice a 2x vyšlehat). Krém není nutné konzervovat ani uchovávat v lednici. Zdroj-kniha Aleny Thomas Děláme si to doma sami :-)
Ano je. Nejlépe namažete celé tělo tak, že do teplé koupele dáte čajovou až polévkovou lžíci bambuckého másla a hupnete do vody :-) V tomto případě do vody hupněte čistí, jelikož použití mýdla není žádoucí. Hezkou koupel přeje strejda Michal
Dobrý den rád bych se zeptal na pár otázek :
1.Je dobré přidávat do krému koenzym Q10 nebo nějaký konzervant , když tak jaký ?
2.Jakou má krém trvanlivost ?
1. pokud je to vámi vyrobený tak ano, jaký to vám nepovím.
2. Podle toho jak svůj vyrobený krém zakonzervujete
a ten hloupý komentář si nechte, tak ste asi dementní no...
Tak asi dobrý no, nikdo neodpovídá trošku chytrý no, asi jako hodně no,dementní no .
Jak prosím provést rychlé schlazení?
Např. vložením do mrazáku... Strejda Michal