Síra mletá 500 g
Síra mletá je jemně práškovaná surovina, která nachází uplatnění v zahradnictví, zemědělství, při přípravě speciálních kosmetických receptur i v různých technických aplikacích. Díky jemnému mletí je vhodná pro další zpracování podle konkrétního účelu.



Surovina pro vlastní kosmetickou výrobu
Mletá síra (často označovaná jako sulfur) má v kosmetice dlouhou tradici, a to především díky svým silným antibakteriálním, protizánětlivým a keratolitickým účinkům. Je oblíbenou složkou v péči o problematickou a mastnou pokožku. Mletá síra má využití při přípravě speciálních kosmetických receptur, například sirných mastí, mýdel, šamponů, pleťových krémů a masek, nebo pro formulaci dalších kosmetických přípravků.
Jednoduchou sirnou mast vyrobíte zahřátím kosmetické vazelíny na kašovitou konzistenci a přidáním 20% jemně mleté síry. Míchejte do ztuhnutí masti, zabráníte tím sedimentaci síry.
Elementární síra pro zahradu
V zahradnictví je klíčovým pomocníkem s dvojím účinkem, funguje jako přirozený regulátor pH půdy (okyselovač) a účinný fungicid i pesticid. Síra je nejefektivnějším prostředkem pro dlouhodobé snižování pH půdy u kyselomilných rostlin. V podobě smáčitelné síry je to tradiční postřik povolený i v ekologickém zemědělství.
Využití při síření vinných sklepů a sudů
Síra má tradiční využití také při ošetřování vinných sklepů, sudů a vinařských nádob. Při těchto aplikacích je nutné dodržovat odborné postupy a bezpečnostní pokyny, protože při spalování vzniká oxid siřičitý.
Díky práškové podobě je síra vhodná pro další zpracování do odpovídajících směsí a receptur.
Hodnocení produktu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
