POZOR !!! do Vánoc odešleme pouze objednávky došlé do 17.12.2024 (v případě platby převodem s připsáním platby na náš účet nejpozději 17.12.) Objednávky od 18.12.2024 expedujeme až od 3.1.2025 v pořadí, jak přišly. Přejeme všem krásné svátky a hodně štěstí a úspěchů v Novém roce

Forma na debrecínku malá , šunkovar

29 hodnocení
Profesionální šunkovar, který Vás přežije :-) Na cca 2,5 kg masa. Vyrobeno v ČR.
Položka byla vyprodána…
Dostupnost Momentálně nedostupné
Kód: 1551
1 689 Kč 1 395,87 Kč bez DPH
Forma na debrecínku malá , šunkovar
29 hodnocení
1 -Poradenství
PROFESIONÁLNÍ
PORADENSTVÍ
2 - Kreativita
KVALITA
A KREATIVITA
3 - Nabídka
ROZMANITÁ
NABÍDKA
3,2 29 hodnocení

A je to tady. Vystavte stopku  kupovaným šunkám, které obsahují spoustu vody, dochuťovacích látek, škrobů, separátů, stabilizátorů, konzervantů a já nevím čeho ještě.  Zkrátka si vyrobte šunku z masa.

Receptů je na netu mraky, přesto i já přispěji se svou do mlýna.

1 kg masa (nejlépe kýta, můžete však použít i koleno, plecko a nebo i bůček,výsledek bude mít krásnou mozaiku)

Maso nakrájíme na kostky o straně cca 15-20 mm. Přidáme trochu hrubě pomletého pepře, 15-22 g řeznické soli, kterou také máme v nabídce a 100 ml vody. Vše dáme do domácího robota a metlou na těsto masírujeme dle potřeby 3x po 15. minutách. Maso musí vyšlemovat a vcucnout vodu. Čím déle budete míchat, tím lépe bude výsledné dílo držet pohromadě. Až bude hotovo, vysteleme formu mikroténovým sáčkem, nebo lépe silnějším mikroténovým přířezem a naplníme formu cca 5mm pod okraj. Formu plníme postupně a hutníme prsty tak, abychom vyhnali všechen vzduch z masa. Poté přířezy přehneme křížem přes dílo, abychom ho uzavřeli. Dáme víčko a zmáčkneme silou alespoň o dva zoubky.  Formu i s masem, necháme v lednici odležet 20-30 hod.

Vaření:

Ve velkém hrnci ohřejeme vodu na cca 90°C a formu do něj vložíme. Teplota vody klesne a Vy se musíte postarat o to, aby měla 75°C, a to po dobu 100 minut.  Pozor !! Teplota je to nejdůležitější. Pokud bude vyšší, bude šunka tuhá a suchá, pokud nižší, bude nedovařená.  Je možné, že se Vám první nepovede, ale od druhé už budete mazáci a budete to učit další kamarády.

Finále:

Po vyndání formy z hrnce je zapotřebí rychlé schlazení pod tekoucí studenou vodou. Formu dáme do lednice a necháme chladit ještě tak asi 3 hod. Poté rozebereme formu a vyndáme šunku. 

Dobrou chuť přejí kluci z Kutilova, kteří již ovládají toto tajemství.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: