Forma na debrecínku SPECIÁL , šunkovar

Neohodnoceno
Profesionální šunkovar, který Vás přežije :-) Na cca 3 kg masa. Vyrobeno v ČR.
Dostupnost Skladem
1 949 Kč 1 610,74 Kč bez DPH
Forma na debrecínku SPECIÁL , šunkovar
Neohodnoceno
1 -Poradenství
PROFESIONÁLNÍ
PORADENSTVÍ
2 - Kreativita
KVALITA
A KREATIVITA
3 - Nabídka
ROZMANITÁ
NABÍDKA

A je to tady. Vystavte stopku  kupovaným šunkám, které obsahují spoustu vody, dochuťovacích látek, škrobů, separátů, stabilizátorů, konzervantů a já nevím čeho ještě.  Zkrátka si vyrobte šunku z masa.

Receptů je na netu mraky, přesto i já přispěji se svou do mlýna.

1 kg masa (nejlépe kýta, můžete však použít i koleno, plecko a nebo i bůček,výsledek bude mít krásnou mozaiku)

Maso nakrájíme na kostky o straně cca 15-20 mm. Přidáme trochu hrubě pomletého pepře, 15-22 g řeznické soli, kterou také máme v nabídce a 100 ml vody. Vše dáme do domácího robota a metlou na těsto masírujeme dle potřeby 3x po 15. minutách. Maso musí vyšlemovat a vcucnout vodu. Čím déle budete míchat, tím lépe bude výsledné dílo držet pohromadě. Až bude hotovo, vysteleme formu mikroténovým sáčkem, nebo lépe silnějším mikroténovým přířezem a naplníme formu cca 5mm pod okraj. Formu plníme postupně a hutníme prsty tak, abychom vyhnali všechen vzduch z masa. Poté přířezy přehneme křížem přes dílo, abychom ho uzavřeli. Dáme víčko a zmáčkneme silou alespoň o dva zoubky.  Formu i s masem, necháme v lednici odležet 20-30 hod.

Vaření:

Ve velkém hrnci ohřejeme vodu na cca 90°C a formu do něj vložíme. Teplota vody klesne a Vy se musíte postarat o to, aby měla 75°C, a to po dobu 100 minut.  Pozor !! Teplota je to nejdůležitější. Pokud bude vyšší, bude šunka tuhá a suchá, pokud nižší, bude nedovařená.  Je možné, že se Vám první nepovede, ale od druhé už budete mazáci a budete to učit další kamarády.

Finále:

Po vyndání formy z hrnce je zapotřebí rychlé schlazení pod tekoucí studenou vodou. Formu dáme do lednice a necháme chladit ještě tak asi 3 hod. Poté rozebereme formu a vyndáme šunku. 

Dobrou chuť přejí kluci z Kutilova, kteří již ovládají toto tajemství.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: