Kód: 1352139857

Aminat G 20g

7 hodnocení
79 Kč 99 Kč Ušetříte –20 % 65,29 Kč bez DPH
Skladem

Aminat G 20g, konzervant pro "zelenou" kosmetiku

SUROVINA PRO VÝROBU KOSMETIKY

Kategorie: Konzervanty
Hmotnost: 0.03 kg

Surovina pro výrobu kosmetiky. V žádném případě se nejedná o kosmetický výrobek !!! 

Ekologický konzervant pro výrobu kosmetiky s označením "Přírodní a nebo zelená"   Dávkování 0,8 - 1%

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Avatar autora Trvanlivost 10.02.2016 12:27
Dobrý den. Nemáte představu jakou mají kosmetické výrobky s Aminatem trvanlivost? Mám jeden krém kde mám jako základní složku bylinkový nálev s destilkou. Je v něm sice i olej, ale právě protože byl žádaný nemastný, tak jsem zvolila cestu nálevu. Je to dost příjemný výrobek, ale rychle podléhá zkáze - můžete mi poradit čím jej konzervovat?
Odpovědět
Avatar autora Re: Trvanlivost 02.10.2016 18:54
Dobrý den paní Dano, přečetla jsem si, že jste už v únoru jste vyráběla krém z bylinného nálevu, Mohla by jste mi prosím napsat, jestli se Vám podařilo vyzkoumat čím to konzervovat? Já řeším podobnou situaci s čerstvým makadamovým mlékem a tak bychom se mohly i nějaké zkušenosti navzájem obohatit, kdyby Vám to nevadilo. Velice Vám děkuji a přeji krásné a úspěšné dny. Hana
Avatar autora 17.04.2013 21:58
Odkaz na odbornou zprávu evropské zdravotnické komise: http://ec.europa.eu/health/ph_risk/committees/04_sccp/docs/sccp_o_129.pdf
Odpovědět
Avatar autora 17.04.2013 21:47
VVBS vydal dne 15. dubna 2008 stanovisko k látce ethyl lauroyl arginate HCl, kde konstatuje, že tato látka je pro spotřebitele bezpečná, je-li používána do koncentrace nejvýše 0,8 % v mýdle, šamponech proti lupům a deodorantech jiných než ve spreji. Na základě tohoto stanoviska se navrhuje její zařazení do přílohy III směrnice 76/768/EHS. Kromě toho, VVBS konstatuje, že ethyl lauroyl arginate HCl nepředstavuje pro spotřebitele zdravotní riziko, je-li používán do koncentrace nejvýše 0,4 % jako konzervační přísada v kosmetických přípravcích obecně. Nicméně, vzhledem k možnému podráždění sliznice a dýchacích cest se nedoporučuje použití této látky v přípravcích na rty, přípravcích pro ústní hygienu a ve spreji. Na základě principu předběžné opatrnosti a vyloučení případného možného zdravotního rizika se stanoví omezení pro použití ethyl lauroyl arginate HCl v kosmetických prostředcích.
Odpovědět
Avatar autora konzervanty 08.01.2013 15:44
Dobrý den, zajímalo by mne také, z čeho je tento konzervant získaný, podle názvu se nic nepozná. Jako konzervant lze používat také prý extrakt z grapefruitových jader, možná i jiné, dají se u vás také koupit? děkuji Eva
Odpovědět
Avatar autora Re: konzervanty 07.03.2013 13:34
Dobrý den, taky nevím, z čeho je Aminát získaný, ale oficiální název je Glycerin and ethyl lauroyl arginate HCl, je povolen do přírodní i organické kosmetiky. Ale nemám tušení, jakou dobu trvanlivosti má kosmetika konzervovaná Aminátem. Poradí někdo? Děkuji
Avatar autora 19.12.2012 14:18
Dobrý den, prosím proč je tento konzervant přírodnější? z čeho je získaný nebo vyrobený? A jaké je dávkování do 100g/ml tekutiny?Děkuji
Odpovědět
Avatar autora Re: 16.08.2013 12:00
Na 100g/ml dáváme 0,8-1 g/ml AminatuG.