D - panthenol 35 ml

39 hodnocení
 

D - panthenol  35 ml

Je jedním z nejrozšířenějších vitamínů. Pomáhá vyživovat vlasy, nehty a pokožku. Hodí se do pleťových masek, mýdel, šamponů, hydratačních krémů a pod.

SUROVINA PRO VÝROBU KOSMETIKY

Dostupnost Skladem
Běžná cena 99 Kč
Ušetříte 20 Kč (–20 %)
79 Kč
65,29 Kč bez DPH
   
Kód produktu 1326649371
Kategorie Vitamíny - antioxydanty
 

Surovina pro výrobu kosmetiky. V žádném případě se nejedná o kosmetický výrobek !!! 

Vlastnosti D-panthenolu (provitaminu B5)

D - panthenol   je jedním z nejrozšířenějších vitamínů používaných v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Pomáhá vyživovat vlasy, nehty a pokožku. Hodí se do pleťových masek, mýdel, šamponů, hydratačních krémů a pod. Dávkuje se obvykle do jednoho procenta hmotnosti výrobku. Dále se používá do krémů po opalování. Zkuste ho například do kaolínové pleťové masky. Kaolín najdete taky na našich stránkách.  D - panthenol udrží ve Vaší pokožce vodu, čili je hydratační.

Baleno v PET obalu

D-pantehenol, neboli  provitamín B5,  je aktivní látka, která se používá  jak v medicíně, tak hlavně v kosmetickém průmyslu. Je to čirá, velmi hustá, bezbarvá tekutina, rozpustná ve vodě.

My vám dnes tuto jedinečnou látku představíme  hlavně z kosmetického hlediska a následně vás  s ní naučíme pracovat v domácích podmínkách. V závěru článku najdete i tři jednoduché receptury pro výrobu domácí  kosmetiky.
Hlavní použítí  D-panthenolu je v ošetření pokožky, kterou silně hydratuje, čímž ji zvláčňuje a odstraňuje její  nerovnosti, neboli pomáhá vyhladit vrásky .
Dále je nezbytným pomocníkem při drobných poškozeních a podrážděních kůže a při lehkých popáleninách. Působí protizánětlivě  a regeneračně  a  optimalizuje fyziologické funkce pokožky.
Aby tato látka opravdu fungovala, musí se ve výrobcích objevovat v koncentracích vyšších než 1 %.  zpravidla by dobrá kosmetika měla obsahovat  1 – 5%  D- panthenolu. Jen u přípravků po opalování je možné zvýšit koncentraci až na 7,5%.
Jeho velký význam je i ve vlasové kosmetice, podporuje látkovou výměnu v pokožce vlasů , zmírňuje maštění vlasů a svědění vlasové pokožky. Má výborný hydratační účinek a vlasu vrací lesk.

Zvláště při popáleninách od slunce nebo při opalování v soláriích, kdy je pokožka extrémně namáhaná a citlivá, je vhodné použít doma vyrobenou kosmetiku bez konzervačních přípravků, které podrážděné kůži rozhodně  neprospívají. Proto vždy našim zákazníkům doporučujeme vyrobit pouze takové množství produktu, které mají možnosti spotřebovat během 24 hodin.  Příprava výrobků je tak jednoduchá, že zabere vždy jen pár minut.
INCI:
Panthenol

Účel použití:

K ošetřování pokožky.

Doporučení:

Vhodný zejména do přípravků pečujících o vlasy a pokožku hlavy, ale neměl by chybět v žádné kvalitní kosmetice. Pro své výborné vlastnosti. vlastnosti je v přípravcích na opalování a po opalování a v přípravcích pro děti a pro citlivou pleť. Do kosmetických preparátů se přidává v koncentraci 0,5 - 5 %.

Účinky:

Působí protizánětlivě, regeneruje, zklidňuje, optimalizuje fyziologické funkce pokožky, příznivě ovlivňuje vlasy a pokožku hlavy - podporuje látkovou výměnu v pokožce vlasů, zmírňuje maštění vlasů a svědění vlasové pokožky. Má výborný hydratační účinek.

Fyzikální vlastnosti:

Čirá, velmi hustá, bezbarvá tekutina, rozpustná ve vodě.

Upozornění:

Nepřevyšovat doporučenou koncentraci.

Receptury:

(postačí digitální  kuchyňská váha)

  • Zklidňující voda po opalování bez konzervantů:   Udělejte si  zelený nebo černý čaj. Nechte  zchladit a přidejte  do cca 100 ml odvaru 5-7 ml D-Panthenolu a potírejte podrážděnou pokožku několikrát denně.  Tento recept je  velmi jednoduchý a účinný.
  • Panthenolová  mycí pěna –  na 100 g
    5g   panthenol
    5g  zpěňovač – PRO1 
    3g  glycerin
    85g  mýdlový základ K2
    2g emulgovaný parfém
    Směs nalijeme do zpěňovací nádobky a je hotovo. Můžete použít vymytý zpěňovač např. od barev na vlasy a nebo zakoupit nový. Zpěňovač se dá používat opakovaně.
  • Čisticí pleťová maska s kaolínem a D-panthenolem  - bez konzervantů!
    40g kaolínu
    40g vody
    5g panthenolu
    3g glycerinu
    Rozmícháme v misce a necháme cca 15 minut odstát. Konzistence musí být cca jako kysaná smetana. Aplikujeme prsty na obličej a dekolt a necháme působit přibližně 25 minut. Poté ve sprše odmočíme a nenásilně smyjeme z pokožky. Po mytí může být pokožka chvilku zarudlá. Jedná se však jen o následek  intenzivního mytí.  Následně zjistíte, jak máte viditelně i pocitově hebčí pokožku. Jelikož maska nejen hydratuje, ale i čistí a odmašťuje, můžete následně potřít mandlovým olejem. Masku opakujte  2x měsíčně. Maska vyjde jen na pár kaček a výsledek je zaručen.
     Panthenol lze přidat do již hotových  šamponů, sprchových gelů nebo kondicionerů či mycího prostředku na nádobí pro zlepšení  účinku na vlasy či pokožku.

    Všechny výše uvedené suroviny a mnoho dalších můžete zakoupit  v internetovém obchodě www.kutilov.cz

     

Podobné produkty

     
  • Kosmetický glycerin 99,6% Kód: 984/60M
    Skladem

    Kosmetický glycerin 99,6%

    SUROVINA PRO VÝROBU KOSMETIKY


    od 23,97 Kč bez DPH
    od 29 Kč
  • Koenzym Q10 čistý Kód: 1131/8 K
    Skladem

    Koenzym Q10 čistý

    SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY A KOSMETIKY


    od 32,23 Kč bez DPH
    od 39 Kč
  • Aloe vera koncentrát 200:1  5g Kód: 1163
    Skladem

    Aloe vera koncentrát 200:1  5g

    Dehydrovaný výrobek. Z 5g vyrobíte 1000g přírodní šťávy

    SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY A KOSMETIKY


    57,02 Kč bez DPH
    69 Kč
       
  •  
  • Kaolínová pleťová maska  500g Kód: 1331321390
    Skladem

    Kaolínová přírodní pleťová maska 500g

    SUROVINY PRO VÝROBU KOSMETIKY

    189 Kč (–21 %)
    123,14 Kč bez DPH
    149 Kč
       
Hmotnost 0.05 kg

Výroba zpěňovacího mýdla


Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
D Avatar autora D-panthenol 22.03.2014 19:56
Je možno přidat i do mýdel-vyzkoušeno.
Odpovědět
I Avatar autora skladování 05.12.2013 20:39
Dobrý den, zakoupila jsem u Vás panthenol, jak jej mám prosím skladovat? Lednička nebo polička? Děkuji§
Odpovědět
M Avatar autora 07.09.2013 12:16
Dobrý den, kolikaprocentní je váš d-panthenol?
Odpovědět
ML Avatar autora Panthenol 07.09.2013 13:22
Je 75%, takže klasika... Strejda Michal
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.