Acidofilní mléko pro 1-5l mléka
Obsah:
Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení:
1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod:
1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 39 – 40°C, potom přidáme 1sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 39 – 40°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 40°C. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je mléko hotové, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita acidofilního mléka závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko. Video návod na www.bulgaricus.cz.
Uchování: 0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.