Novinka
Kód: 1676

Acidofilní mléko pro 1-5l mléka

7 hodnocení
49,90 Kč 59 Kč Ušetříte –15 % 41,24 Kč bez DPH
Skladem
Kultury pro přípravu acidofilního mléka na domácí použití, 1 sáček pro 1-5L mléka.
Kategorie: Výroba tvarohu, jogurtů a sýrů
Hmotnost: 0.005 kg

Obsah:

Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus. Kmeny jsou použité  z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Balení:

1 sáček  pro zpracování 1-5l mléka.

Návod:

1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na  39 – 40°C, potom přidáme 1sáček kultur a důkladně  se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 39 – 40°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 40°C. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je mléko hotové, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita acidofilního mléka závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků  zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko. Video návod na www.bulgaricus.cz.

Uchování: 0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.