Bulharský jogurt na 1-5l mléka

9 hodnocení
1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka (až 50l jogurtů). Z hotového jogurtu zakvasíte až 10x, libovolné množství mléka.
Dostupnost Skladem
94 Kč –15 % 79 Kč 65,29 Kč bez DPH
Bulharský jogurt na 1-5l mléka
9 hodnocení
Bulharský jogurt  na 1-5l mléka
94 Kč –15 %
1 -Poradenství
PROFESIONÁLNÍ
PORADENSTVÍ
2 - Kreativita
KVALITA
A KREATIVITA
3 - Nabídka
ROZMANITÁ
NABÍDKA
3,8 9 hodnocení

Obsah:

Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus delbrueckii sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp. Thermophilus. Kmeny jsou použité  z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Balení:

1 sáček  pro zpracování 1-5l mléka.

Návod:

1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na  45 – 48°C, potom přidáme 1sáček kultur a důkladně  se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 45°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 45°C. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový jogurt, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte  část,  kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka.Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě je fermentace kratší o 2-3h. Kvalita jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků  zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko. Video návod na www.bulgaricus.cz.

Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: